Programma aardbeiendag

Het programma start plenair met een interessante lezing, relevant voor de gehele aardbeiensector. Dit jaar vervolgt het programma met specifieke onderwerpen in kleinere zalen. In twee ronden kunt u luisteren naar onderwerpen die het meest relevant zijn voor uw bedrijf.

De beursvloer speelt dit jaar een belangrijke rol in het netwerken en het verzamelen van kennis. Nieuw is dat u kunt deelnemen aan een tour langs de standhouders.

We sluiten af met het AardbeiendagDiner (vooraf aanmelden verplicht), een ideaal netwerkmoment, waarna u filevrij naar huis kunt.

08:00 uur
Beurs open

08:45 uur
Opening door de dagvoorzitter

09:00 uur
Openingswoord
Gerard van den Brand (voorzitter Landelijke Commissie aardbei)
Sjaak van der Tak (voorzitter Glastuinbouw Nederland)

09:15 uur
Marktontwikkelingen & Brexit gevolgen
Richard Schouten (Directeur, GroentenFruithuis)

09:35 uur
De toekomst van de aardbeienteelt
Laura Guillaume (COO, Octinion)

10:00 uur
Pauze

11:00 uur
Parallel sessies

Thema: Innovatie in Nederlandse rassen

11:00 uur Flevo Berry, dat smaakt naar meer
Steven Oosterloo (Commercial Director, Flevo Berry BV)
11:20 uur Straight Fresh Forward! Ontwikkeling bij uw veredelaar
Teunis Sikma (Managing Director, Fresh Forward)
11:40 uur Limalexia de kalivreter
Jos Aben (Product specialist Aardbei, Limgroup)

Thema: Hightech in de aardbeienteelt

11:00 uur HNT Aardbei
Peter Geelen (Consultant, Plantmonitoring)
Bart Jongenelen (Onderzoeker/adviseur, Delphy)
11:20 uur LED belichting aardbei
Lisanne Helmus-Schuddebeurs (Teamleider Onderzoek Improvement Centre, Delphy Improvement Centre)
11:40 uur Van data naar aardbei
Jeroen Boonekamp (Onderzoeker Improvement Centre, Delphy Improvement Centre)
Barry Dorrestijn (Adviseur team aardbei, Delphy)

Thema: Biologie en plantweerbaarheid

11:00 uur Weerbaar telen met minder chemie bij aardbeien
Raymond Notermans (teeltadviseur, PHC)
11:20 uur Stappenplan plantgezondheid in de praktijk
Mark van de Werf (Consultant, Koppert)
11:40 uur Aardbeien biologisch, kan dat?
Jos van Hamont (Senior bedrijfsdeskundige, Delphy)

12:00 uur
Lunch

14:00 uur
Parallel sessies

Thema: Innovatie in Nederlandse rassen

14:00 uur Flevo Berry, dat smaakt naar meer
Steven Oosterloo (Commercial Director, Flevo Berry BV)
14:20 uur Straight Fresh Forward! Ontwikkeling bij uw veredelaar
Teunis Sikma (Managing Director, Fresh Forward)
14:40 uur Limalexia de kalivreter
Jos Aben (Product specialist Aardbei, Limgroup)

Thema: Hightech in de aardbeienteelt

14:00 uur HNT Aardbei
Peter Geelen (Consultant, Plantmonitoring)
Bart Jongenelen (Onderzoeker/adviseur, Delphy)
14:20 uur LED belichting aardbei
Lisanne Helmus-Schuddebeurs (Teamleider Onderzoek Improvement Centre, Delphy Improvement Centre)
14:40 uur Van data naar aardbei
Jeroen Boonekamp (Onderzoeker Improvement Centre, Delphy Improvement Centre)
Barry Dorrestijn (Adviseur team aardbei, Delphy)

Thema: Biologie en plantweerbaarheid

14:00 uur Weerbaar telen met minder chemie bij aardbeien
Raymond Notermans (teeltadviseur, PHC)
14:20 uur Stappenplan plantgezondheid in de praktijk
Mark van de Werf (Consultant, Koppert)
14:40 uur Aardbeien biologisch, kan dat?
Jos van Hamont (Senior bedrijfsdeskundige, Delphy)

15:00 uur
Pauze

16:00 uur
Aardbeien, nieuws gewasbescherming
Harrie Pijnenburg (Delphy)

16:20 uur
Met aardbeien op de arbeidsmarkt
Peter Loef (Specialist arbeid LTO / Glastuinbouw Nederland)

16:40 uur
Geluk & Gezondheid met aardbeien
Peter van der Avoird (Eigenaar Trayplant en agrarisch ondernemer 2018)

17:00 uur
AardbeiendagDiner