Programma aardbeiendag

8:00 – 8.30 Zaal open en ontvangst dagdeelnemers
8:30 – 8:45 Opening door dagvoorzitter Ad Bastiaanse
8:45 – 9:00 Extreem is de norm
Gerard van den Brand – voorzitter Landelijke LTO Gewascommissie aardbei en bestuurslid Stichting Aardbei Onderzoek
9:00 – 9:30 Phytophtora problematiek en andere actualiteiten gewasbescherming
Harrie Pijnenburg, Specialist gewasbescherming vollegrondsgroenten en aardbei, Delphy
9:30 – 10:00 Bijdrage van alternatieve substraten aan duurzame aardbeiproductie
Guido Linders, commercieel directeur, BVB Substrates
10:00 – 11:00 Pauze
11:00 – 11:20 Meerwaarde creatie in aardbei
Resultaten PPS-project Smakelijke VermarktingCaroline Labrie, onderzoeker productkwaliteit Wageningen University & Research, Business Unit GlastuinbouwSmaak WUR
11:20 – 11:40 Met een gesloten waterstroom op het trayveld klaar voor droge zomers
Peter Melis, coördinatie onderzoek aardbei, Proefcentrum Hoogstraten
11:40 – 12:00 Voortgang onderzoeken in aardbei
Janny Trouw, Stichting Aardbei Onderzoek
12:00 – 14:00 Lunch
14:00 – 14:20 Leer jaarrond aardbeien telen met LED
Erik Stappers, plantspecialist vegetables and fruit, Signify (Philips)
14:20 – 14:40 Vroegtijdige detectie van ziekten en plagen in aardbei
Wiebe Logghe, Innovatiecluster Zachtfruit
14:40 – 15:00 Kan de aardbeienteelt fossielvrij?
Dennis Medema, LTO Glaskracht Nederland
15:00 – 15:45 Pauze
15:45 – 16:05 Aardbeien Internationaal
Klaas Walraven
16:05 – 16:25 Arbeid; zou je bij jezelf in dienst willen zijn?
Peter Loef, LTO Glaskracht Nederland
16:20 – 17:00 De zomer van 2019 begint op 9 januari in Den Bosch
Ad Bastiaanse
17:00 – 20:00 Aardbeiendag diner (vooraf inschrijving verplicht)
Klik hier om je aan te melden.

Dagvoorzitter Ad Bastiaanse

”De zomer 2019 begint op 9 januari in Den Bosch!”

Wat is nu hét ultieme recept voor creatief ondernemerschap? Deze vraag staat centraal in deze zeer interactieve en komische afsluiting over de klassieke valkuilen van het ondernemerschap. De aardbei is het ideale product om je creativiteit op los te laten. Vooral op het gebied van sales, marketing, consumptie en diverse andere toepassingen. Maar hoe creëer je als ondernemer nu een creatieve mindset?

Creativiteit ontstaat altijd op het moment dat er iets niet klopt. Ondernemers zullen dus op zoek moeten gaan naar wat er niet klopt in hun manier van denken. Daarvoor zal men de eigen overtuigingen ter  discussie moeten stellen. En daar is weer lef voor nodig. Zij die geen lef hebben, nemen ook geen risico’s. En zij die geen risico’s durven nemen, groeien niet. Deze prikkelende afsluiting van het programma bestaat uit een aantal verbluffende experimenten van beroemde gedragswetenschappers die een hilarische inkijk geven in de oorsprong van ons geconditioneerde ondernemerschap.
Het kan zijn dat uw kijk op uw ondernemerschap (en op de werkelijkheid … ) er na deze dag iets anders uitziet. U bent dus gewaarschuwd!

Na zijn prikkelende afsluiting van het dagprogramma kunt u blijven voor het diner. Zo kunt u napraten én na de files naar huis! Inschrijven voor het diner kan hier!

Ad Bastiaanse

Ad Bastiaanse studeerde in 1989 af aan de Amsterdamse Hogeschool der Kunsten / Faculteit Theater. Hij is al ruim 25 jaar actief als acteur, spreker, dagvoorzitter en trainer in de publieke sector en het bedrijfsleven. Sinds 18 jaar is hij gastdocent aan het Advanced Management Program van Universiteit Nyenrode, waar hij training geeft op het gebied van Authenticiteit van het Leiderschap.